Pallets

Op deze pagina vindt u ons aanbod in gebruikte kunststof pallets. De meeste pallets kunnen wij ook nieuw leveren, maar omdat voor de meeste toepassingen een gebruikte pallet prima volstaat, hebben wij de nieuwe slechts in enkele modellen op voorraad. Neem gerust contact met ons op, voor een vrijblijvend advies.

Onderaan deze pagina, kunt u al wat meer uitleg over de pallets vinden.

6 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
 1. H1 pallet zonder kratrand
  H1 pallet zonder kratrand

  Stapelvoordeel: 14 stuks

  € 419,00
 2. Europallets kunststof
  Europallets kunststof

  120 x 80 cm

  € 15,00
 3. Display pallet
  Display pallet

  60 x 40 cm

  € 4,25
 4. Grijze H1 pallets
  Grijze H1 pallets

  Hygiëne pallet

  € 35,00
 5. Kunststof pallets, euroformaat
  Kunststof pallets, euroformaat

  120 x 80 cm

  € 12,50

6 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Kunststof pallets, ook wel plastic pallets genoemd zijn ooit ontwikkeld voor de vleesverwerkende bedrijven en later de gehele voedingsindustrie. Het voordeel van deze pallets is dat ze goed zijn te reinigen. De pallets die in deze branche gebruikt worden, worden daarom ook vaak hygiëne pallets genoemd. De aanwezige holle ruimtes van deze pallets zijn geheel afgesloten, waardoor er geen vuilophoping kan plaats vinden. Een hygiëne pallet voldoet daarom aan de HACCP eisen. De meest bekende hygiëne pallet is de grijze H1 pallet in euroformaat of de H3 pallet in blokformaat.

Als vervolg op deze pallets vond er al snel een uitbreiding plaats met de goedkopere medium pallets, en de nestbare exportpallets. Het voordeel van deze nestbare pallets is, dat ze voor en na gebruik weinig ruimte innemen in het magazijn. De pootjes zakken als het ware in elkaar, waardoor er tot 50 pallets op 1 stapel passen. Tevens is het een lichtgewicht pallet, hetgeen met name bij luchtvracht scheelt in de verzendkosten.

Kunststof pallets hebben meerdere voordelen ten opzichte van houten pallets. Ze zijn bij een vergelijkbare draagkracht, lichter in gewicht. Ze nemen geen vocht op en blijven daardoor gelijk in gewicht. Dit is belangrijk voor zendingen waar de tarra wordt ingesteld bij het wegen. Iedere pallet is onderhevig aan slijtage, maar waar een houten pallet alleen door vocht al een kortere beperkte levensduur heeft, zal de kunststof pallet vele jaren langer meegaan. Voor vele export bestemmingen is het vereist dat de houten pallets een speciale behandeling ondergaan. Kunststof pallets voldoen standaard aan deze ISPM 15 eisen.